Surfcamp and pinguinisland here i come - Reisverslag uit Fremantle, Australië van Marijke Rasing - WaarBenJij.nu Surfcamp and pinguinisland here i come - Reisverslag uit Fremantle, Australië van Marijke Rasing - WaarBenJij.nu

Surfcamp and pinguinisland here i come

Door: Marijke Rasing

Blijf op de hoogte en volg Marijke

21 Januari 2008 | Australië, Fremantle

Met een paar twijfelachtige puntjes in mn achterhoofd (blijf ik uberhaupt op het bord staan, hoeveel pijn zal het doen....hoe overleef ik een surfweekend uberhaupt)ging ik samen met patricia en helga op pad. De avond waren we ff wezen stappen in northbridge en ik lag natuurlijk veel te laat in mn bankbed. Dus opstaan om 7 uur was niet iets waar ik mega gelukkig van werd en die twijfelachtige puntjes gaven ook niet zo'n goed vooruitzicht. Met een surfbusje, een grappige surfteacher die nu even voor chauffeur speelde en nog een aantal beginnende surfers gingen we up north for 1 1/2 hour. (waar in het begin nog bos was, was nu min of meer niks...af en toe een bosje en verder vlaktes, met veel borden 'watch out for kangeroos' en blijkbaar hadden een aantal mensen die borden niet gezien wat er waren toch een aantal dode kangeroos!) Uiteindelijk kwamen we aan bij een geweldig relaxt surfhouse. Waar we onze kamers konden inrichten, omkleden, heel veel zonnebrand gingen smeren, koffie/thee gingen drinken, waterbottles konden vullen en waar we een enorm plaatje, praatje, daadje (pabo'ers will understand!) kregen. Daarna wetsuit aan en op naar de golven van Lancelin beach! Daar mochten we het plaatje zelf gaan oefenen en ik moet zeggen ik kreeg hoop (ook al was het maar voor even....)...op het strand was het PRI-MA..EASY...te makkelijk om op een board te gaan staan volgens de surftechniek. Vol goeie moed ging ik dan ook met mn surfboard het water in...waar mijn goede moed na 2 sec al was weggedreven! Veel stroming, veel golven, vooral veel zout water binnen krijgen en gewoon eigenlijk best pittig! Waar de meeste beginners na een uurtje of 2 goeie vooruitgang hadden geboekt...had ik niks van dat alles geboekt! Was het vooral nog steeds een golf proberen te pakken om uiteindelijk (vrij snel) onder water terecht te komen, terwijl surfen toch echt boven het water hoort! Dus na 4 uur, een heerlijke lunch, TEVEEL zout water, TEVEEL mislukte pogingen vond ik het een prima plan dat we naar het surfhouse terug gingen! Na heerlijk hangmatten, wijn drinken, harry potter lezen, foto's maken in de hangmat, kletsen met leuke mensen, een super barbeque en een geweldige zonsondergang op het strand, vond ik het tijd om mn inzakbed op te zoeken! Eerst was het nog ff mega gezellig in de room, het bleek dat helga en ik niet de enige nederlanders in die slaapkamer waren...en daarna was het heerlijk slapen!
De volgende dag moest ik echt moed verzamelen, maar t was een heerlijke dag. Gooi mij in de oceaan en ik vermaak me prima en na verschillende surftechnieken, oefeningen op het strand (EASY!) en hulp van de surfteachers kon ik op mn board staan (ik vertel gewoon niet dat ik er na 2 sec al weer af viel). Met een voldaan gevoel, overal spierpijn gingen we terug naar Perth! Lekker gegeten bij patries en helga en ff massagesessie gedaan tegen de spierpijn, ging ik terug naar freo!

Afgelopen week een prima week. Lia werkt 2 dagen en dan pas ik volledig op, wat meestal erg gezellig is. Rafe is een geweldig kereltje, alles enorm aan het ontdekken. Maya vind me soms wel leuk en soms totaal niet en Jake is een boekenwurm...geweldig kereltje! De rest van de dagen doen we speciale dingen, omdat het nog steeds zomervakantie is. Dus waterparken, zwembaden, zoo, rivier, strand, cake bakken, opt strand fish en chips eten etc etc.
Verder naar een outdoor cinema geweest, je neemt zelf food mee en je kijkt onder een sterrenhemel een film (deze keer, into the wild...geweldig mooie film!)...ik zeg invoeren in NL, maybe met wat ingebouwde paraplus voor de keren dat het regent in NL...but that's it!

Vrijdag was ik vrij en finally....keb Harry Potter uit! Voor de mensen die me hier nog niet over hebben gehoord. Keb 1,2,5,6,7 hier int engels gelezen en eindelijk weet ik alles...moet zeggen een goed gevoel!!!!
's Avonds een barbeque in een park in Perth met de internationale-hospital-students...wat weer super gezellig was. Na een heerlijke echte chineze thee...gemaakt door...je raadt het nooit...CHINEZEN, weer op naar freo!

En gister met Patries naar Rockingham and Pinguinisland! Al mn spullen ingepakt, daarna besloten om toch een andere tas mee te nemen, om na 30 min fietsen bij het station aan te komen zonder slot (die natuurlijk nog in je dus-niet-helemaal-uitgepakte-andere-tas-zit!) Patries was mn redster-in-nood-slot-meeneemster! Daarna met de trein naar Rockingham, heerlijk langs het lange strand gelopen en daarna (ik vind het mega stoer en jullie NAtuurlijk ook..) door de oceaan gelopen naar Pinguinisland! Om daar pinguins onder trappetjes te spotten, heel veel pelikanen te zien, te snorkelen, prachtige rotsen te beklimmen en dat vooral allemaal heel relaxt. Toen weer terug door het inmiddels gestegen water, rugzak opt hoofd en lopen maar. Na een welverdiend ijsje opt strand, te lang wachten op de eens in het uur komende bus, gingen we terug naar Perth.
Samen met Joe lekker uit eten...ik ben helemaal into het seafood! En na een gezellige treinreis met een vrouw die het allemaal niet op een rijtje had (toen ze hoorde dat ik uit NL kwam, ging ze mij beschuldigen dat de duitsers bijna haar helemaal fam hadden vermoord...!) en een fietstocht terug...kwam ik moe in mn kamertje terug waar vanochtend de wekker weer om 8 uur ging....!

Ik wil bij deze de mensen die dit enorme verhaal echt hebben gelezen...ff feliciteren! hihihi!

Lieve schatten een dikke knuffel

Marijke

* en iedereen is natuurlijk nu bezig met al die pakketjes die ik ga ontvangen op mijn australische verjaardag...5 feb!!!
* Jamil...you promissed me dolphins and i didn't saw one...so no dophin-photo-present...sorry!

• 21 Januari 2008 - 10:43

Jenneke:

Eerste volgens mij

• 21 Januari 2008 - 10:48

Margot:

Lieverd, wat een superverhaal!!! Ik ben erggg benieuwd naar de foto´s!! Wor hier wel een tikkie jaloersig van, dat heerlijk in de oceaan liggen enzo...! Hier is het vies nat weer, bah! Maar heel veel plezier nog, ben zwaaar benieuwd naar je volgende avonturen :P! Spreek je zo nog even!!
    Dikke kus ende knuffel!!
    xx

• 21 Januari 2008 - 10:51

Jenneke:

Lieve Marijke,

Wat heeerlijk dat je naast het kindermeisjes zijn , tijd hebt om zoveel leuke andere dingen te doen. Vanuit een waanzinnig stormerig en vandaag vooral heel nat Nederland, word ik best wel een beetje jaloers op je heerlijke strand en zonverhalen. He maar je kan toch ook op een surfplank zitten? of zeg ik nu iets heel doms. Kun je in ieder geval lekker dobberen en peddelen.
    Groetjes Jenneke

• 21 Januari 2008 - 11:44

Chantal :

Heej Marijke,

Wil je please ruilen??? Ben het Ned. weer helemaal zat, moet te veel voor school doen en dus te weinig tijd voor genieten!!!
    Dussss ruilen lijkt me een super goed, cool, tof, gaaf.....plan.

Veel groetjes xxx

Chantal Heijnen

• 21 Januari 2008 - 13:14

Wim:

Hee Bakra!

Jawel, live vanuit Paramaribo! :D

Ik heb een prima reis gehad, geen jetlag, maar t is hier wel ontzettend warm, pff...

Hoe issie daar dan? Lekker wezen surfen las ik. Haha, ik zie het al voor me, Marijke op een surfplank :p.

ik laat snel weer wat van me horen!

Bigi Brasa

• 21 Januari 2008 - 13:27

Mama Gerdien:

Dag lieverd
    Surfen? Dat doen wij hier de laatste tijd gewoon op straat,, blaah!! Weer prachtige foto's met jezelf gelukkig nog steeds in blakende toestand. Fijn om weer te horen dat alles goed blijft gaan.
    En wat betreft het surfen.. ach je kunt niet alles kunnen. hihihih
    see you later en dikke skippie knuffel
    mama Gerdien

• 22 Januari 2008 - 14:17

Nadine:

Hey Marijkie!!

Wat doe je toch allemaal supergave dingen zeg!! Werd weer helemaal blij van je verhaaltje lezen! en ja.. natuurlijk hebben we ALLES gelezen.. hihi.. incl. de verjaardagshint.. tja, nadat mijn eerste kaartje onderweg ergens gekidnapt is, zal ik er heel misschien, als ik ergens een gaatje vrij heb en ik denk er toevallig aan.. je ook een verjaardagswensje sturen... ;-)
    Maar reken vooral nergens op hoor!!!

Blijf goed op jezelf passen en we spreken elkaar snel weer!!

Dikke Toeter... Nadine

• 23 Januari 2008 - 22:24

Marianne:

MARIJKE!!!!
    Jeetje wat een geweldig verhaal om te lezen! Van te voren dacht ik idd, zo dat is een lange hap maar dat was zo voorbij! Leuke verhalen en de foto's hou ik helemaal van! Een jongen van mn werk die is ook surfer dus ik zal zeggen dat jij in het vervolg gewoon met hem mee kan als echt surfdude ;)

Ik stuur je snel een mail, heb zelf ook weer veel te vertellen hihi.
    Have fun en tot snellies!

kusje

• 24 Januari 2008 - 01:56

Judith:

Skat,
    Wat een geweldig verhaal, dat surfen lijkt mij ook wel wat! Ook al heb ik lichtelijk gevoel dat daar mijn talenten vooral Niet liggen. Ik ben aangekomen bij Maks place, het ligt aan het strand, hoe cool is dat. Nadat we net hadden gebeld kwam hij er al aan, dus ik hoefde niet lang te wachten. Nu zitten we gezellig in de same country :D Schat ga genieten van alles, ik ga naar de oceaan en we contacten!
    Dikke zoen

• 27 Januari 2008 - 22:34

Papa René:

Dag stoere dochter. Wat heerlijk om te lezen en te zien hoezeer je het daar naar je zin hebt. Via Google Earth kijk ik regelmatig waar je geweest bent.
    Je legt nogal wat miles af!
    Enorm stoer van je om zo'n surfkamp te doen, lijkt me zeer uitdagend, maar ook frustrerend als het niet meteen gaat zoals jij het zou willen. Gewoon vaker doen zo'n surfcamp zou ik zeggen!
    Goed trouwens dat je ons nog even hebt herinnerd aan je verjaardag....maar ja, je bent er dan niet hé? Jammer hoor!
    Marijke, blijf gezond en have fun.

Dikke kus van je vader.

• 30 Januari 2008 - 16:29

Wim:

Ha mevrouw van de andere kant van de wereld! Wat grappig dat het nu bij jou half 2 in de nacht is en bij mij half 2 in de middag! Vermaak je je nog een beetje? Ik heb al 3 dagen stage eropzitten. Wel erg wennen hoor, maar super stoer, dat wel!

Slaap lekker nog even! Kus