Teveel belevenissen....australie ten top! - Reisverslag uit Sydney, Australië van Marijke Rasing - WaarBenJij.nu Teveel belevenissen....australie ten top! - Reisverslag uit Sydney, Australië van Marijke Rasing - WaarBenJij.nu

Teveel belevenissen....australie ten top!

Door: Marijke Rasing

Blijf op de hoogte en volg Marijke

13 Mei 2008 | Australië, Sydney

Heerlijk, elke trip begint eerst met sjouwen...heel veel sjouwen, alle rotzooi, kleren (te veel) enz op je rug, bedenken dat je best nodig naar de wc moet en toch heel erg je best doen om naar alle mensen die WEL in auto's zitten te lachen en net te doen alsof t niet zwaar is! Gelukkig, zonder rugletsel kwamen we aan bij t kangerooisland startpunt, yezzz de trip gaat beginnen. Op naar kangerooisland, een eiland overvol met wildlife, t is ongeveer de size van Jamaica en zo'n 3 uur vanaf Adelaide. Daar gaan we dan met een busje, met 6 mensen (2dutchies in oranje omdat koninginnedag toch echt gevierd moet worden, 2 scotties, 1 aussie en een englishie)en tourguide Daniel. De eerste dag bestaat uit: uit Adelaide komen, prachtige plekjes langs de kust zien, naar een winery, boot naar kangerooisland, hout sprokkelen en daar belandden we in een leuk huisje in t bos met kampvuur en al! Een gezellige avond volgt, lekker eten, kampvuurtje, wilhelmus zingen, enge verhalen over dropbears aanhoren en uiteindelijk buiten in de swag gaan slapen! Wat een kampeergevoel!
De volgende dag staan Judith, ik en Holly vroeg op, voor een GE-WEL-DI-GE zonsopgang en lieten zelfs de dolfijnen zich nog ff zien! Daarna gaan we langs een paar mooie plekjes voordat we de andere mensen van de boot ophalen! Dan zit ineens de bus vol...en bezoeken we de meest mooie plekjes ever (of zeg ik dat na elke tour?). Van berg beklimmen, prachtige uitzichtjes bewonderen, wildlife spotten, naar een eucalyptusfarm met een klein kangerootje, bij Seal Bay heel veel sea-lions bewonderen, sandboarden (heb zelfs staand geboard...best knap als je mijn evenwicht hebt!) en tegen zonsondergang op zoek naar penguins...die helaas niet te vinden waren! Op naar een ander geweldig hutje op de hei, met bedden! Walibys en possums genoeg daar, kangaroomeat gegeten en karoake zingen bij t kampvuur!
Dan breekt alweer de laatste dag aan, voordat we gaan wordt er nog een koala gespot in de boom en dan vervolgen we de reis eerst naar Flinders Chase National Park, waar we de Remarkable Rocks and Admirals Arch bekijken. Prachtige rotsen, geweldige fotomomentjes, sea-lions worden wederom gespot en zelfs de zon doet leuk mee. Na een honey-farm bezoekje is t weer tijd voor zonsondergang op de boot en een spannend reisje terug naar Adelaide (Daniel dacht dat t een racebusje was...!) Na een nachtje in een illigale kamer, is t vroeg op want de volgende trip staat te wachten. De great ocean road met clancy from Australia als tourguide. De hele bus zit al gauw weer vol met englishies, switchies, japannie, scotties en natuurlijk de geweldige dutchies.
De eerste dag bestaat vooral uit veel rijden, met natuurlijk ondertussen veel wildlife, van koeien tot kangeroos! T leukst is om bij elke koe en schaap ook heel enthousiast te reageren...prachtige landschappen, lekkere lunch, prachtige uitzichtjes. Onze reis gaat eerst naar t nationale park the Grampions, waar we net voor t donker nog een mooie wandeling maken naar een waterfall. Daarna op naar t hostel, waar een lekkere barbeque wordt klaargemaakt, wijn wordt gedronken en daarna de bedden enorm worden uitgeprobeerd!
Volgende dag op tijd dr uit voor een prachtige bergklimtocht in de grampians, ik voel me alleen niet 100% en voel me halverwege enorm benauwd, dus besluit om maar enorm van t uitzicht te genieten. Daarna op weg naar t echte great-ocean-road gebied. Ondertussen passeren we de border van south australia naar victoria. De great ocean road is vooral t stuk tussen geelong en port campbell, een bijna 300 km coastaldrive, vlak langs de ocean, aangelegd vlak na de eerste wereldoorlog. We stoppen onderweg bij elk niet gevaarlijk fotomoment (en dat zijn er heel veel), we stoppen bij de loch ard gorge, de grotto, de london bridge/arch en natuurlijk the twelve apostles. 's Avonds slapen we in een geweldig huisje vlakbij de zee, waar we heerlijk eten en 's avonds beginnen clancy from australia en colin from scotland gitaar te spelen bij t kampvuur. Zo enorm gezellig, enorme gezellige mensen! Volgende dag begint de trip weer bij the twelve apostles en vervolgen we de great ocean road. Bekijken we de lekkere surfers en maken we een wandeling door echt rainforest. Aan t eind van de dag arriveren we in Melbourne...WAUW...wat een stad. Meteen een goeie vibe, Judith en ik hebben besloten om in Exford Hotel te verblijven. Een hostel/pub/drankwinkel in 1! Een paar superrr dagen Melbourne volgen. We verkennen melbourne, van winkels checken, tot artgallerie, avondwandeling langs de yarra river, bezoek aan t geweldige australia museum, tramtour, markt bezoeken etc etc. Ondertussen meeten we de gezelligste mensen van de bus nog een paar keer en gaan we met zn allen naar de film (cactus...geen aanrader!) En is t op donderdagavond weer doei zeggen! Want vrijdagochtend is t eerst weer ff sjouwen (zie...tis t begin van alles...SJOUWEN!) maar om 10.00 is DE hippie camper voor 3 dagen de onze, krijgen we 150 dollar fuel terug en mogen we vet veel km maken! Melbourne uit, richting Canberra en Sydney!
De eerste dag rijden we t meest, veel km maken op de eerste dag...want dan heb je dat maar weer gehad. Judith vervult de positie van driver (zij heeft WEL een rijbewijs!) en ik ben weer kaartlezer etc etc. Na prachtige dorpjes, landschappen en heel veel koeien en schapen komen we aan t begin van de snowy mountains. Tis bijna zonsondergang als we besluiten toch de touristenroute te doen...met een deel unsealed...ach onze hippie kan alles en de weg zal vast meevallen. NOUW...dat viel niet mee. Na een stunning zonsondergang, wordt t heel snel ECHT HEEL ERG DONKER! En is de leuke campplek met barbeque en leuk uitzichtje niet zo snel gevonden als we dachten en zijn de wegen steiler/enger/donkerder/glibberiger dan we hadden verwacht. We komen aan bij een huisje met iets wat lijkt op een barbeque, na 3 min is de eerste blijheid weg...de barbeque blijkt geen barbeque te zijn, het eerst nog leuke huisje wordt errug eng als blijkt dat alles openstaat en al t licht nog brandt, maar er geen mens te bekennen valt. Enge films spelen zich al in mn hoofd af, alle schaduwen lijken errug naar en beiden zijn we blij als we in hippie zitten met de deuren op slot. We besluiten verder te rijden, verder de bergen in. 20 min later zijn we 3 hartstilstanden verder...1 keer slippen we bijna weg (serieus wat heeft Judith de auto onder control, ik zag de afgrond heel vlakbij komen), blijken we een dikke tak in de auto te hebben, rijden we bijna een kangaroo aan, staat er opeens een enorme bull op de weg en de weg blijft steiler worden. Bij de eerste afslag waar we kunnen staan, besluiten we te gaan koken, wildplassen en te slapen. De volgende ochtend is t een hele verrassing om te zien waar we vandaan komen, dat er wilde honden in t gebied voorkomen (waar ik de vorige nacht doodleuk in mn blote kont heb staan plassen) en te zien wat we nog moeten. Maar wij uber-stoere-dutchies hebben t overleefd en stappen dapper weer in hippie voor te vervolg van de route. Canberra is t volgende doel. DE hoofdstad van Australie! We bezoeken in Canberra een prachtig park, lopen langs de rivier die door Canberra stroomt, bezoeken t parlementsgebouw die precies vandaag 20 jaar bestaat en gaan naar t Australian War Memorial en besluiten dat we Canberra een erg mooie indrukwekkende stad vinden. 's Avonds kamperen we in Budderoo National Park, waar we zelf een kampvuur maken en genieten van onze heerlijke zelfgemaakte noodles. 's Ochtends wandelen we nog wat in de omgeving, vinden we een prachtige waterval en rijden we verder richting Wollongong. Daar vinden we uit dat er ook een grand pacific drive is, een soort great southern ocean road! Wederom prachtige uitzichtjes, adembenemend! We passeren de sea cliff bridge en lunchen in de Royal National Park. Dan is t nog een klein stukje rijden naar Sydney, waar we in 1 keer goed rijden naar hippie-aflever-punt! Dag Hippie, je was geweldig! T sjouwen begint weer, slappe lach tijdens t lopen en nodig moeten plassen gaan niet tegelijk, dus ik ben superblij als we eindelijk in de bus richting bondi beach zitten. Daar staat Maks al op ons te wachten (vriend van Judith waar we een paar dagen mogen verblijven...) we beginnen Sydney dan pas echt goed met wijn op bondi beach. Wat een prachtig strand, weer totaal anders!
De afgelopen dagen heeft Judith me Sydney laten zien, door de straten van Sydney gelopen, zoeken naar werk voor 2 weken, Sydney harbour bridge, HET Opera house, t oude centrum van Sydney, een coastal walk vanaf bondi beach, alles is prachtig. Sydney is een enorme stad, maar wel errug mooi, prachtige oude gebouwen, veel koffiehutjes, strand etc.
We gaan proberen nu nog werk te zoeken, of te gaan wooffen (werken in ruil voor slaapplaats en eten!) dus bidden dat t lukt!

Lieve mensen, t was een lekker lang verhaal weer, teveel belevenissen! Nog maar 12 daagjes Australie en dan Azie! En begin ondertussen al weer zin te krijgen in Nederland en haar mooie weer!

kiss and a hugg

Marijke

• 13 Mei 2008 - 06:13

Je Vader:

Ik zal hierbij de eerste zijn die je kan vertellen dat Nederland zo slecht nog niet is. Daarbij hebben we momenteel bijna een Australisch klimaat.

• 13 Mei 2008 - 06:19

Judith:

:D SUPER TRIP

• 13 Mei 2008 - 08:17

Mama Gerdien:

Dat heb je dan he, als vaders vrij zijn en moeders moeten werken om de reizen van hun kinderen te betalen!!!! Hahahahah
    Bedankt maar weer voor je verhaal en de fotoos en wij doen ons best voor de opdracht!!
    Have fun and take care
    dikke dikke skippieknuffel
    Mama

• 13 Mei 2008 - 09:17

Trieske:

Brrrr ik krijg het koud als ik naar jullie foto's kijk. Hier is het nog redelijk, gisteren weer dagje naar het strand geweest. Maar wat jaloers, Sydney! Melbourne klonk ook wel bekend, al die dingetjes die 'k ook gedaan heb. Leuk! Welk weekend komt jou uit in juli/augustus? :)

Dikke kus uit Perth

• 13 Mei 2008 - 09:24

Trieske:

ps. Thanks voor de kaart vanaf de Great Ocean Road!

• 13 Mei 2008 - 12:28

Margot!:

Hooooi lieve schat!!!

WAT een avontuur weer! Ik zie t helemaal voor me, vooral dat creepy huisje....Echt NAAR!Nog maar twee weekjes in Australie...! Tijd gaat nu wel heel snel! Maar ik ben blij dat je ook wel zin hebt om weer terug te komen :D. Maar natuurlijk eerst THAILAND! Hoe gaaf! Geniet van Sydney!
    Hele dikke kus!
    xx