Marijke/Marieke/Marijkje/Maria/Veronica
Door: Marijke Rasing
Blijf op de hoogte en volg Marijke
15 April 2008 | Australië, Adelaide
dat wil zeggen te lang in mijn bed liggen, heel vaak een wekker horen (zit een soort ritme in...die van Judith, dan die van mij etc!), het bed uitrennen omdat ik zo nodig naar de wc moet, een relaxt ontbijtje op de rode bank met sudoku, broodje pindakaas en jam, aankleden, te lang voor de spiegel staan, mn tas pakken, langs de botanic gardens naar de bieb voor een 15 min internet en krant afzoeken naar baantjes, alsnog gehaast naar de Roma Mia lopen om daar om 12 uur te werken, teveel pasta's en pizza's verkopen, alles in de keuken ook moet schoonmaken, wat italiaanse lessen krijg van de chef, om 4 uur t spuugzat ben en blij ben dat ik vrij ben, met Judith chocola ga halen, in t park een avondeetpicknick en dan nu eindelijk in een internetcafe zit om een verhaaltje te schrijven. Een normale dag en dan heb ik nog niet eens verteld over de schreeuwende roberta (de manager), de chaggie kieranne (mn collega die denkt dat ze manager is), italiaanse mama en papa (die de hele dag lief tegen me lachen en proberen me italiaans te leren!), de 'rare' mensen bij ons in huis, rudi (de huisbaas)een bijzondere duitser die elke keer als ik de huur kom betalen raar doet! Bijzondere mensen...and life in Adelaide.
t Werk gaat op zich prima, ben straks blij als t erop zit, maar ik verdien mn geld en het is in de city. Het appartement bevalt prima, er lopen heel wat rare types in huis rond...laat ik t zo zeggen, ik loop liever midden in de nacht op straat dan in t huis en ik ben megablij met alle sloten! Adelaide is verder een prima stad, aantal hele mooie oude gebouwen, heel veel kerken en veel parken. We proberen in de vrije tijd dan ook adelaide van binnen en buiten te verkennen.
Als eerste was Haigh's chocolat aan de beurt, wij als chocoladeliefhebbers MOESTEN hier heen. Nou dat was dan ook absoluut de moeite waard. T water liep bijna mn mond uit te druipen, (bedenk dat je een heerlijke chocoladelucht binnenloopt, OVERAL chocola ziet en dan ook nog weet dat je t mag gaan proeven..!) maar we hadden eerst de tour en dan mochten we proeven. Een hysterisch mens ging ons dingen vertellen over de factory en wat je eigenlijk sowieso moest onthouden, wat megabelangrijk was...chocola is gemaakt van een boon en is dus groente...dusss een goede reden om er meer dan genoeg van te eten! Verder natuurlijk chocola geproefd, gekocht, nog meer geproefd, hagelslag gekregen (de vrouw had door dat we leuke dutchies waren)en heerlijk chocola gegeten in t park (daarna waren we beiden kotsmisselijk!).
Een dagje botanic garden zat ook in ons ontdek Adelaide pakket. Gratis luieren, genieten van de zon, errug melig zijn, lezen en bloemen bekijken!
Helena (germy) kwam voor dat ze verder ging vliegen een aantal daagjes onze rode bank bewonen, gezellige avondjes kroegen etc. en lekkerrr geld uitgeven.
Een culturele zaterdag kon natuurlijk ook niet uitblijven, lekker lang in bed en daarna op naar de enige echt South Australia Museum. Cultuur opsnuiven, leren over de aboriginal art/cultuur, de best photo's of the year zien ennn daarna chocolacultuur opsnuiven en eten in een chocoladebar.
Zondag ging onze ontdekkingstocht beginnen met een kerkdienst in Norh Adelaide, waar we meteen in een bruiloft belandden en waar we op t eind er achter kwamen dat t toch geen katholieke kerk was...! Daarna North Adelaide verkennen, een lekkere wandeltocht, mooie fotomomentjes, heerlijk brunchen, hysterische broekpies momentjes ennn 's avonds kwam andreea (switchie) nog eens 2 nachtjes de rode bank bewonen!
Nu is onze bank weer leeg, hebben Judith en ik besloten eind April echt verder te gaan...(hoe dit bij Roma Mia te vertellen..?) en gaaa ik morgen weer is ff wat bruinheid op t strand erbij kweken!
een mega dikke zonnige adelaide kus
Marijke
15 April 2008 - 10:56
Margot:
Eerste!!! -
15 April 2008 - 18:55
Mirjam:
Na al maanden je site te lezen en jaloers naar je foto's te kijken zal ik ook maar eens een reactie geven. Wat heerlijk om te lezen. Ik een beetje saai aan het werk:s Als ik dit allemaal lees lijkt het me heerlijk om ook eens zo een uitdaging aan te gaan.
Ik wens jullie allebei nog heel veel plezier en veel zon!!!
Liefs Mirjam -
15 April 2008 - 19:20
Mama Gerdien:
En het SPEL gaat voort. Ik houd nog steeds de stand bij hoor!!!
Heerlijk weer een bericht van je en een mail... zalig. De vragen zal ik binnenkort beantwoorden hoor. Foto- ruimte zullen we voor zorgen, even de paycheque afwachten. Eventjes geduld dus.
Werk en geniet ze en tot op wat voor manier dan ook.
Dikke skippieknuffel van
mama
16 April 2008 - 03:35
Judith:
Hahaha, wat een heerlijk verhaal. Ik denk dat ik ook liever op straat loop, dan in ons huis :D Schat werkse en ik zie je zo op het strand :D
Dikke zoen -
16 April 2008 - 08:35
Anke:
Erg leuk om te lezen weer!
Heeft m'n cursus je nog geholpen?
Geniet van alles wat je doet!
Liefs en een dikke kus, Anke
17 April 2008 - 11:13
Henriette En Aaron:
Super verhaal!! leuke foto's.... en ben je al een beetje bruin geworden op het strand??
kus Henriette en Aaron -
17 April 2008 - 20:41
Eelco:
Hey zus...
alles lekker???
leuk he... mijn namen waaren Eelco/Ilco/Illko/Alco/What?/Dutchie/Blondie
en zo kan ik nog wel ff door gaan.
Maar goed je vermaakt je daar wel... hahaha good on ya mate... maarre.. wanneer ging je nou naar huus dan??
dikke kus van een zeer bruine maar met vervellende neus en tog zeer vrolijke rondreizende broertje van je...
xxxxxxxxxxxxx -
18 April 2008 - 01:53
Tries:
Schat, het is Marginata met een G :) Moest het toch maar een keer vertellen. Lekker stuk weer geschreven, hoe jammer dat we niet meer zo dicht bij elkaar zitten. Heb jullie gisteravond ook gemist bij het stappen, was weer een ouderwets dansavondje met teveel hete zwetende lichamen die close dansen. Lekker dus! :)
Liefs uit the countrytown xx -
19 April 2008 - 16:17
Marie-louise:
Hoi lief nichie,
Echt te lang geleden, dat ik van me heb laten horen, en dat terwijl ik het best geregeld over je heb tegen collega`s en bekenden.Ik vind het zo leuk dat je zo`n reislustig type bent. Wie weet gaan onze kinderen dat straks ook doen....Van mij mogen ze, hoewel ik ze vreselijk zou missen hoor.
Het gaat je zo te lezen goed en dat is fijn. Hou je taai en genieten hoor!!
Lieve groeten van je "tante"Marie-Louise en de rest van de familie near Rotterdam. -
20 April 2008 - 01:50
Smioncito:
he wat grappig!! je zit zo ver weg maar toch doen we hetzelfde!! we snuiven allebei cultuur op!!! lang leve de narcotic cultuur in bolivia!!! hihihi
dikke kus en suc6jes
je grote broer